Kontaktlinser utan styrka

Kontaktlinser utan styrka

Den som såg suddigt kunde plötsligt se klart!

Det började med glasögonen som revolutionerade människors möjlighet att se klart. De första glasögonen tror man skapades i Venedig under senare hälften av 1800-talet, men det skulle dröja ännu några århundraden innan glasögonen fanns tillgängliga för gemene man i hela Europa.
Att se klart är sannerligen en ynnest, det förstår man om man har en syn som sviker en. Brytningsfel är den vanligaste orsaken till att människor idag behöver synkorrigering i form av glasögon eller kontaktlinser, men det finns både olika former och grader av brytningsfel. Man kan ha minimalt nedsatt syn eller vara nästan helt blind – men allt kan korrigeras med hjälp av glasögon eller linser.

Klar syn utan glasögon – vilken revolution!

Kontaktlinser är små silikonkupor som fästs på ögat, de uppfanns på 1970-talet och är idag väldigt uppskattade av många människor. Tänk att man kan ha perfekt syn utan att behöva gå omkring med otympliga glasögon! Inför ens första köp av kontaktlinser så måste man besöka en optiker för att få mått och styrka ordinerat. Därefter kan man välja att antingen beställa sina linser från samme optiker, eller gå hem till datorn för att skicka iväg en – troligtvis – betydligt billagare beställning online. Kolla in hittabilligalinser.se för att få snabb hjälp att hitta bästa dealen på kontaktlinser.

Kontaktlinser utan styrka

Om man inte lider av synfel alls, men ändå vill bära linser – det brukar vara frågan om färgade linser i sådana fall – så finns det en uppsjö av kontaktlinser utan styrka som man kan välja bland. De flesta onlinebutiker har en lång lista på olika typer av färgade linser utan styrka, olika varianter för olika behov och ändamål.
Snabb utseendeförändring med färgade linser
Först och främst måste man utgå från sin egen ögonfärg när man vill testa färgade linser, olika modeller lämpar sig olika bra för olika ursprungsfärger. Detta betyder inte att en mörkögd person inte kan få blå ögon med hjälp av färgade linser, utan bara att personen måste välja rätt sorts blåfärgade linser.
Vissa typer av färgade linser ger en diskret färgändring eller -intensifiering medan andra totalt ändrar ögats utseende. Bara föreställ dig vilken skillnad det blir för en person med blå ögon att plötsligt ha bruna! Tack vara kontaktlinser utan styrka kan alla som känner sig sugna på att med enkla medel radikalt förändra sitt uttryck.

Crazylinser

En kategori bland de färgade linserna som känns extra spännande är de så kallade crazylinserna. Dessa kommer i galna former, eller vad sägs om röda, gula eller vita ögonlinser? Vill man göra ett bestående intryck på maskeraden eller Halloween så är crazylinser både ett enkelt och kul sätt.

Cirkellinser

En förhållandevis ny variant av färgade kontaktlinser utan styrka är cirkellinserna. Dessa gör att ögonen ser större ut vilket ger lite av en dockkänsla. Man får ett näpnare och sötare utseende med dessa linser som har blivit väldigt populära i bl. a. Japan.

Från klar syn till spännande blick

Så från medeltidens glasögonrevolution som gjorde att människor med nedsatt syn plötsligt kunde se klart igen, till dagens revolution där människor med redan skarp blick kan påverka ögonens utseende med kontaktlinser utan styrka, har det gått lång tid. Frågan är vad morgondagens optik ska bjuda på för något spännande.