Vilka linser ska jag välja?

Oavsett vilken typ av synfel du har så finns det nästan alltid ett par linser som går att använda. Även om du vill beställa dina linser på nätet kan det vara en god idé att först göra en synundersökning hos en optiker så du vet vilken typ av linser du ska ha. De kan även tala om vilken styrka du behöver på linserna. Oftast kan du beställa någon form av linsabonnemang så du får linser hemskickat till din brevlåda under varje vecka eller månad.

Vilka linser passar mig bäst?

Det finns vissa faktorer du ska ta hänsyn till när du ska välja linser, bland annat hur ofta de ska användas och hur ofta du vill använda dem. Även hur mycket du vill betala per månad eller beställning. Det som också kan spela roll är hur känsliga ögon du har. Om du inte vill slösa tid på rengöring är det bäst att satsa på endagslinser som du bara kan kasta efter en dag. Det finns även dygnetruntlinser som du bara behöver ta ut och byta en gång i månaden. Om du hellre vill komma lite billigare undan och inte har något emot att rengöra dina linser varje dag kan månadslinser vara ett bra alternativ. Det som är bra med linser är att det inte finns någon åldersgräns utan alla kan använda dem, även barn.

Köp dina linser direkt på nätet

När du har bestämt dig för vilken typ av linser som passar dig kan du gå vidare med att beställa dem. De flesta väljer idag att beställa sina linser på nätet eftersom det både är billigt och smidigt. Du behöver bara välja vilken styrka du vill ha samt modellen på dina linser. Sedan får du dem direkt hem i brevlådan. Det finns flera kända märken som du kan välja bland när du beställer dina linser på nätet.