Vad är månadslinser?

Månadslinser kallas även för 30-dagarslinser eftersom de används under just en månad. De är den populäraste formen av linser att beställa på nätet. De ska rengöras efter varje dag innan de läggs i en ask. Det finns även en variant av månadslinser som används under två veckor. Du kan snabbt och smidigt beställa månadslinser på nätet så länge du har ett aktuellt recept som visar vilken styrka du behöver. Då har du också en bra överblick på vilken typ av synfel du har.

Så beställer du månadslinser

Det enklaste är att beställa dina månadslinser på nätet. Du kan välja vilket varumärke du vill beställa samt styrka. Det går även att beställa för upp till sex månader på samma gång. Glöm inte att beställa linsvätska samtidigt som du beställer dina linser om du inte redan har det hemma. Vilka betalningsmetoder som går att använda varierar mellan olika butiker. Några av de vanligaste betalningsmetoderna är kortbetalning och faktura. Några butiker kan även erbjuda direktbetalning via bank och bitcoin. Bitcoin är en form av kryptovaluta som du investerar i på nätet. På https://kopa-bitcoin.com/bitcoin-value hittar du mer information och kan lära dig mer om bitcoin.

Så sköter du om dina månadslinser

Det viktigaste med månadslinser är att rengöra dem så fort du har tagit ut dem. Annars kommer de tappa i kvalitet och även bli smutsiga. Tårvätska innehåller både fett och mineraler och det är viktigt att detta tvättas bort. Annars blir dina ögon lätt irriterade eller till och med inflammerade. Du rengör linserna med en viss linsvätska som är anpassad efter din linsmodell. Eter rengöring läggs linserna i ett etui som medföljer. Linserna ska alltid bytas ut efter en månad, det spelar ingen roll om du använder dem dagligen eller inte. Den stora anledningen är att syreinsläppet hela tiden minskar och de kommer göra dina ögon torra om de används för länge.