Vad ska tänka på när jag köper linser på nätet?

Många känner lite osäkerhet inför att beställa linser på nätet eftersom man inte vet om man verkligen får rätt produkt. Men vi kan lugna dig med att det är precis lika säkert som att beställa linser från din optiker. Även om priset är viktigt för många måste din ögonhälsa alltid gå i första hand. Därför har vi några goda råd som du kan ta till dig om du går i tankar om att lägga en beställning på nätet.

Ha alltid ett aktuellt recept

Det är väldigt viktigt att du har ett uppdaterat recept när du ska köpa dina linser på nätet. Var det länge sedan du gjorde en synundersökning är det alltså i den änden som du ska börja. På så sätt undviker du att beställa linser som inte gör ett dugg för att hjälpa ditt synfel. De kan i så fall göra mer skada än vad de gör nytta och det är inte en situation man vill hamna i. Du väljer själv hur ofta du vill gå på kontroll hos din optiker men minst en gång per år är att rekommendera. Kanske kan du passa på om de har ett erbjudande om gratis synundersökning?

Jämför och läs på om återförsäljare

När du har ett recept kan du gå vidare och börja jämföra olika återförsäljare. Vi rekommenderar att du håller dig till de större webbutikerna med gott rykte. De har också fördelen av att kunna ha ett större lager och därmed billigare priser. De brukar även ha snabbare leveranstid. Du kan med fördel läsa recensioner från andra kunder för att få en bild av vad det är för sajt. Om majoriteten av kunderna är nöjda med sitt köp är det med största sannolikhet en butik du kan lita på. Tänk också på att priserna ändras hela tiden så håll dig uppdaterad med dina favoritbutiker.